NIEUWS

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws.

Maart 2024
Overdracht van POSCH Spaltfix K-650 Vario Mobile
Afgelopen week was de overdracht van deze POSCH SpaltFix K-650 Vario mobiel. Dit is één van de grootste zaag/kloofcombinaties van POSCH Leibnitz, speciaal voor de haardhout industrie. Dankzij de combinatie van PowerCut en AutoSplit kunnen zelfs de dikste stammen worden verwerkt tot gekloofd brandhout. Deze machine is uitgevoerd op een 80km-onderstel.

Het voordeel van deze professionele machine is dat hij mobiel is en de weg op kan. Hierdoor kun je veilig en flexibel zagen en hout kloven op elke gewenste plaats.———————–

December 2023
Overdracht van POSCH Spaltfix K-650 Vario Mobile
Afgelopen week hebben wij weer een POSCH Spaltfix S-375 zaag-kloofcombinatie bij een vaste leverancier van ons (Stierman De Leeuw B.V.) afgeleverd en geïnstalleerd gekregen. We hebben reeds meerdere Posch machines in gebruik en deze machine is een welkome aanvulling in ons programma!

———————–

Juli 2021
Stierman-De Leeuw levert mobiele zaag-kloofmachine

APELDOORN – Deze zomer leverde Stierman-De Leeuw een mobiele Posch zaag-kloofmachine K650 Vario aan Van Manen Verhuur & Service in Lunteren. Zagen en kloven met één machine, die ook nog eens is gemonteerd is op een 80 km tandemas trailer, zodat deze eenvoudig over de weg kan worden vervoerd. Dankzij de combinatie van PowerCut en AutoSplit kunnen de dikke stammen met een maximale lengte van 5 meter en een diameter van 65 centimeter verwerkt worden tot brandhout.

De eerste stap voor deze koop werd gezet in augustus/september 2020. De heer van Manen was op zoek naar een mobiele zaag-kloofmachine die in staat is om hele boomstammen in één productiegang tot hardhoutblokken te verwerken. Omdat Van Manen een verhuurbedrijf is dat onder andere hoogwerkers en ander groot materieel uitleent door heel Nederland, was het belangrijk dat deze machine ook over de openbare weg vervoerd kon worden. Na een referentiebezoek in de Blesse bij de firma Sterhout maakte hij met kennis met de mobiele klover van Posch en was gelijk verkocht. Frans Stiekema, accountmanager bij Stierman-De Leeuw en Posch productspecialist, heeft Van Manen bij het hele aankoopproces begeleid. Op het moment van de levering van de Posch SpaltFix was Stiekema met pensioen. Het heeft hem er echter niet van weerhouden toch aanwezig te zijn bij het moment van levering. Stiekema werkte 38 jaar als accountmanager bij het voormalige Stierman, wat later Stierman-De Leeuw in Apeldoorn is geworden.

Deze imposante mobiele zaag-kloofmachine is zo ontworpen dat het op de weg wordt toegelaten achter een 80 km voertuig. De Posch SpaltFix-K650 Vario is standaard al zeer compleet uitgevoerd. Toch heeft men een aantal opties op deze machine laten monteren.

De machine die aan van Manen is geleverd, is uitgerust met diverse opties zoals: volledig ingerichte cabine met airco, lucht geveerde banden, verwarming en verlichting in de cabine.

De zaag-kloofmachine is voorzien van een Harvester zaagunit met een 90 centimeter zaagblad en heeft een zaagbereik van 65 centimeter doorsnee. Bij het in werking stellen wordt eerst de aanvoertafel uitgeklapt, waarop de stam wordt aangevoerd. Deze wordt middels een opduwsysteem voor de zaag gebracht, waarbij de stam in stukken (deze zijn instelbaar van 30 cm – max 55 cm ) wordt gezaagd. De kloofkracht bedraagt 16 ton.

Kloofunit
Deze stukken worden vervolgens automatisch aangevoerd naar de kloofunit. De kloofunit klooft het hout stapsgewijs in stukken. De kloofunit is in te stellen op het gewenste eindresultaat van de brandhoutblokken. Het gekloofde hout wordt via de ingebouwd transportunit afgevoerd en uitgeworpen.
De Posch machine staat op een 80 km onderstel voorzien van een tandemas. Deze tandemas is uitgevoerd met bladvering en is luchtgeremd. Het aanvoerplateau wordt hydraulisch afgestempeld en waterpas gesteld. De afvoertransportband is voorzien van een knikarm van 6 meter. Aan het eind van de band zitten zeefrollen die ervoor zorgen dat er een schoon eindproduct geproduceerd wordt.

 

December 2021
Nieuw: De HYRAX 27.12

De volledig elektrisch aangedreven, zelfnivellerende HYRAX 27.12 is nu beschikbaar bij Van Manen Verhuur!
De Hyrax ATDe 27.12 is een rupshoogwerker welke op een schuine helling tot 15 graden waterpas kan worden gepositioneerd. De maximale werkhoogte is 12,6 meter. De machine heeft een platformcapaciteit van 270 kg en een maximale reikwijdte van 8,75 meter. Daarnaast is deze machine uitgerust met een tweedelige telescoop, beweegbare jib en zwenkbare werkkooi. Tijdens het transport maakt het ingeschoven contradeel de Hyrax bijzonder klein.
De machine te huur in combinatie met bijbehorende aanhangwagen.

 

Juni 2018
Nieuw: Compactkraan Hoeflon C10 compleet met glaszuiger en transportcarriër

Op maandag 4 juni werd een nieuwe compactkraan, de zogenaamde Hoeflon, afgeleverd. Compleet met glaszuiger en transportcarriër.